Jovanović (Novi DSS): Evropski zvaničnici potvrdili da je Vučić prihvatio francusko-nemački sporazum

Beta 22.12.2023

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da izneto očekivanje evropskih zvaničnika da da se do kraja januara formalizuje francusko-nemački sporazum još jednom potvrđuje da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio i da se sada samo očekuje da stavi potpis.

On je u saopštenju naveo da je francusko-nemački sporazum, kojim se "implicitno priznaje secesija" Kosova i Metohije protivustavan i antidržavan i da je kao takav apsolutno neprihvatljiv, zbog čega se mora hitno i u celini odbaciti.

"U jeku velike uznemirenosti povodom izbora u Beogradu, velikih neregularnosti, strahovitih zloupotreba prava na prebivalište, odsustva reakcije nadležnih institucija kao i nedostatka pravne države, podsećamo da se pravna država temelji na poštovanju principa ustavnosti i zakonitosti i da se Ustav kao najviši pravni akt mora poštovati u svim svojim odredbama. Jedna od najznačajnijh glasi da Kosovo i Metohija čine sastavni i neotuđivi deo Srbije", dodao je Jovanović.

(Beta, 12.22.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »