Poslanici koji štrajkuju glađu moraju u bolnicu

Beta 27.12.2023

Poslanica Stranke slobode i pravde Danijela Grujić i poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović pozvani su danas od strane lekara na pregled u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja tokom štrajka glađu u koji su ušli zbog navodnih izbornih neregularnosti.

Veselinović, koji je u štrajku glađu četiri dana, rekao je za portal Nova.rs da su mu svi parametri krvne slike u ozbiljnom padu i da mu se stanje naglo pogoršalo, iako je primao infuziju.

"Juče mi je bio visok pritisak. Ja sam zamolio da ostanem bar do sutra ali lekar je insistirao da večeras pređem u bolnicu. Videću kakve su preporuke lekara, ali za sada ostajem u štrajku", rekao je Veselinović.

Danijela Grujić štrajkuje glađu šest dana, a za Novu je kazala da su joj lekari savetovali da odmah ide u bolnicu.

"Lekari su danas eksplicitno naglasili da momentalno moram u bolnicu jer može naglo da dođe do urušavanja zdravlja. Ja iskreno ne bih volela da izađem iz štrajka i da mogu da ostanem sa svojim dragim kolegama, ali mi se kao tim dogovaramo i odlučili smo da poslušamo lekara", navela je Grujić.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga", koji su na nedavnim izborima bili deo liste "Srbija protiv nasilja", saopštili su danas je da njihov predsednik Željko Veselinović iz zdravstvenih razloga prekinuo štrajk glađu, u koji je stupio zbog navodne izborne krađe.

U štrajku su još i Marinika Tepić koja je sa štrajkom počela 18. decembra, kao i Jelena Milošević, Branko Miljuš i Dušan Nikezić, koji su naveli da će u štrajku ostati do poništenja izbora na svim nivoima.

(Beta, 12.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »