Motociklisti i ove godine paketićima obradovali decu koja se leče u UKC Niš

Beta 28.12.2023

Decu koja se leče u dečjim klinikama Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu obradovali su danas novogodišnjim paketićima motociklisti niškog kluba "Road Gardijan".

U odelima Deda Mraza, motociklisti su kao i prethodnih desetak godina došli do zgrade u kojoj se dečje klinike nalaze, slikali se sa decom i poklonili im oko 120 paketića.

Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Jelena Vojinović istakla je da motociklisti svojom akcijom unesu pozitivnu atmoferu, koja je sigurno efikasnija od svih lekova.

"Deci njihova akcija zaista mnogo znači, ali i nama koji radimo ovde. Nažalost, ovo je dosta loša sezona u kojoj imamo veoma puno dece sa respiratornim infekcijama i drugim oboljenjima koja zahtevaju bolničko lečenje", izjavila je Vojinović.

Predsednik Moto kluba "Road Gardijan" Miloš Džoni Stojiljković rekao je da novogodišnja akcija ne bi bila uspešna da nije i drugih moto klubova i nevladine organizacije "I am biker".

"Drago nam je što činimo nešto dobro za naš grad i našu decu. Paketići su zaista bogatog sadržaja, ali najbitnije je da su deca zadovoljna i nasmejana", kazao je Stojiljković.

Nakon podele paketića, motociklisti su na motorima prodefilovali gradom i zaustavili se u Obrenovićevoj ulici kod "Banke dobročinstva" gde su sakupljali humanitarnu pomoć za bolesnu i ekonomski ugruženu decu i porodice.

(Beta, 12.28.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »