Đilas (SSP): Očekujem dolazak međunarodne komisije koja će analizirati izbore u Srbiji

Beta 29.12.2023

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da očekuje dolazak u Srbiju "neke međunarodne komisije" koja će analizirati sve prigovore i krivične prijave koje su kontrolori i članovi republičke, i gradskih izbornih komisija u ime koalicije "Srbija protiv nasilja" podneli nakon izbora 17. decembra.

Đilas je za televiziju N1 rekao da očekuje i da će se poslanica te stranke Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu uz zahtev da se izbori ponište, pojaviti sutra na velikom protestu ProGlasa kod Terazijske česme u Beogradu, nakon čega će je on "odvesti u bolnicu".

"Jasno smo poslali naše zahteve i rekli da očekujemo, za taj deo, podršku međunarodne zajednice, po modelima sličnim u zemljama oko nas, koje su takođe kandidati za članove EU, Crna Gora i (Severna) Makedonija", rekao je Đilas.

On je naveo da koalicija "Srbija protiv nasilja" ima "hiljade dokaza" za kršenje izborne volje građana, i da traži da se odrede uslovi pod kojima bi se održali novi izbori u Srbiji, "da bi mogli da vidimo pravu volju građana Srbije".

Đilas je rekao da misli da je to "jedini put koji može dovesti do rešavanje ogromne političke krize".

(Beta, 12.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »