Stefanović (SSP) o Vučićevoj oceni izbora: Vlast pokušava da pokaže svojim biračima da je sve u redu

Beta 02.01.2024

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da izjavama o regularnosti izbornog procesa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da "svojim biračima pokaže da je sve u redu".

Stefanović je ocenio da je Vučić "svestan da iz međunarodne zajednice stiže pritisak" koji je po njegovim rečima, baziran na tome što vlast nije ispunila nijednu od preporuka međunarodnih tela u vezi izbora.

"Ovo što sada svedočimo, izjave iz vrha vlasti su u stvari samo pokušaj da se pokaže sopstvenim biračima da je sve u redu, da nikad nije bila 'čistija pobeda' i tome slično, to su sve besmislice i potpuno promašivanje suštine", ocenio je Stefanović a preneo portal N1.

Vučić je ranije danas odbacio zahtev dela opozicije za međunarodnu istragu o navodnim izbornim nepravilnostima, navodeći da su izbori u Srbiji protekli uz "nikad manje prigovora" kao i da su predstavnici stranaka s liste "Srbija protiv nasilja" potpisali "sve zapisnike" na biračkim mestima.

"Strani posmatrači iz njihovih sestrinskih partija potpisali su zapisnike. Setili su se da imaju problem kad su videli da su izgubili u Beogradu i to ubedljivo. Mi smo u julu-avgustu gubili sa čak osam odsto u Beogradu ali smo uspeli da pobedimo. To su dramatične promene a te Gonzalese i ostala čuda mačku o rep", rekao je Vučić.

(Beta, 01.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »