Prete li nam nove poplave: Dunav prešao granicu redovne odbrane: Prizori sa Štranda ne deluju optimistično, a ništa bolje nije u Čelarevu i Apatinu (foto)

Blic 03.01.2024
Prete li nam nove poplave: Dunav prešao granicu redovne odbrane: Prizori sa Štranda ne deluju optimistično, a ništa bolje…

Nivo Dunava prethodnih dana je rastao, a dok gledaju vesti o poplavljenoj Budimpešti, stanovnici Novog Sada i drugih mesta u Vojvodini pitaju se da li isti scenario može očekivati i njih. Nimalo optimistično deluju prizori sa gradske plaže Štrand gde samo vrhovi suncobrana koji vire iz vode govore da je tu bila plaža. S druge strane, stanovnici Kamenjara, Ribarskog ostrva i drugih mesta uz Dunav kažu da je ovako svake godine.

Poplavljeni sokaci na Kamenjaru, plaža u Čelarevu, delovi Ribarskog ostrva, ali i obala uz Bačku Palanku prizori su koji se proteklih dana mogu videti na društvenim mrežama. Dok građani u komentarima navode da je ovo problem koji se ponavlja svaki put kada reka Dunav naraste, podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je prethodnih dana vodostaj Dunava bio viši i da je trenutno prevaziđena granica redovne odbrane od poplave na nekoliko lokacija.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »