Pašalić: Preduzeti sve mere u cilju zaštite vodotoka zbog ekološkog akcidenta kod Bačke Palanke

Beta 05.01.2024

 Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od nadležnih državnih organa da preduzmu sve potrebne mere u cilju zaštite vodotoka Dunava, nakon što je barža sa oko 1.000 tona azotnog đubriva potonula u tu reku, kao i da redovno obaveštava javnost o situaciji.
Pašalić je u saopštenju naveo da će pratiti situaciju povodom tog ekološkog akcidenta, koji se dogodio na graničnom prelazu Bačka Palanka u noći između četvrtka i petka, kada je nemački teretni brod prevozeći teret u baržama udario u stub mosta koji spaja granične prelaze između Srbije i Hrvatske, pri čemu je most oštećen, a barža potonula.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva za zaštitu životne sredine, Agencije za zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu hitno izjašnjenje o tom ekološkom akcidentu.

On je od nadležnih organa zatražio, da u cilju zaštite životne sredine i naseljenih područja uz reku, da nastave da sprovode nadzor te deonice Dunava, kao i da preduzmu sve mere u cilju zaštite vodotoka od štetnih posledica.

(Beta, 01.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »