Vučević: Nismo razgovarali o novom mandataru, u Beogradu novi izbori ako nema većine

Beta 15.01.2024

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da se na vešerašnoj sednici presedništva nije razgovaralo o personalnom rešenju za mandatara nove vlade ni za predsednika skupštine Srbije.

"O tome ćemo razgovarati u narednom periodu. Prvo ćemo o tome kako ćemo konstituisati narodu skupštinu u smislu izbora rukovodstva skupštine a onda o sastavu buduće vlade i koga ćemo predložiti. Ovo je izborna lista koja ima potencijal da predloži više kvaltetnih kandidata koji mogu da budu mandatari za sastav nove vlade", rekao je Vučević, posle sednice predsedništva, na konferenciji za novinare.

Na pitanje o vlastima u Beogradu, on je naveo da "tu nema ništa tajno, ili će biti većine ili se ide ponovo na izbore, što zavisi od političke volje onih koji imaju odborničke mandate".

"Bolje je da se izabere skuštinska većina, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić, kao poverenica za Beograd su direktno uključeni u to. Kad budemo imali nešto konkretno obavestićemo javnost, ništa nećemo kriti", naglasio je Vučević, dodajući da se ništa neće raditi na silu.

Kako je dodao, ako ima većine - ima, a ako ne - neće se ponavljati izbori nego će se ići na nove".

"Nisam siguran da svi dobro procenjuju kako bi prošli na tim izborima, zapamitite naša lista bi imala veći broj mandata. A nisam siguran da svi dobro razumeju šta bi se desilo", rekao je Vučević, navodeći i da građani neće nagraditi one koji su dobili mandate pa neće ni levo ni desno.

(Beta, 01.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »