Odbijena žalba studenta na pritvor, advokat navodi - bez obrazloženja

Beta 17.01.2024

Žalba na rešenje o određivanju kućnog pritvora studentu Dimitriju Radovanoviću, koji je uhapšen nakon protesta ispred Skupštine Beograda 24. decembra, je odbijena, potvrdio je danas njegov advokat Jovan Rajić.

Advokat je za portal N1 rekao da za odluku o odbijanju žalbe "nema obrazloženja".

"Oni su očigledno uzeli 'pelcer' koji koriste u tim situacijama kada nema racionanog obrazloženja i napisali su da je sudija za prethodni postupak u svemu pravilno primenio zakon i da postoji osnovana sumnja da bi Radovanović mogao da ponovi delo i da navodi iz žalbe nisu takvi da utiču na odluku", rekao je Rajić.

Rajić je ocenio da je "potpuno očigledno" da je odluka doneta mnogo ranije - "da žalba neće biti usvojena, bez obzira šta piše u njoj".

"Ni na jednom mestu se nisu osvrnuli na konkretne žalbene razloge, na ono što smo naveli u žalbi. Nigde to nije obrazloženo kao što mora, nego u tri rečenice - neke fraze, floskule, to su prepisali", naveo je advokat.

Dimitriju Radovanoviću, studentu koji je uhapšen na protestu u decembru, određena je mera kućnog pritvora, koji on provodi u studentskoj sobi u domu "Patris Lumumba".

(Beta, 01.17.2024)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »