Lazović: Znamo kakav je Ustavni sud, ali na nama je da iskoristimo sva pravna sredstva

Beta 18.01.2024

Kandidat za poslanika liste "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović kazao je danas da će njeni predstavnici predati Ustavnom sudu zahtev za poništavanje beogradskih izbora, ali da "ne gaje iluzije" da će ih ta institucija poništiti.

"Ustavni sud se nije pokazao kao zaštitnik interesa građana i mi to znamo, ali opozicija će iskoristiti sva pravna sredstva koja ima na raspolaganju", kazao je Lazović na N1.

On je ocenio da ponovljeni izbori u glavnom gradu Srbije nemaju smisla ako se ne poboljšaju izborni uslovi.

"Nama je jako važno da se izborimo za bolje izborne uslove. To je prioritet, ali mi smo svesni da sa Srpskom naprednom strankom na vlasti, nikad nećemo imati idealne izborne uslove. Kad smo izlazili na izbore, mi smo bili svesni situacije, ali nismo očekivali onakvu krađu koja se desila", kazao je Lazović.

On je dodao da opozicione stranke insistiraju na ponavljanju beogradskih izbora zato što imaju najviše dokaza da se na njima desila najveća krađa, ali da im ostali delovi Srbije "nisu manje važni".

Komentarišući proteste dela opozicije ocenio je da su ljudi uporni i da izlaze na ulicu, a da su mnogo uradili mladi, ProGlas i organizacije civilnog društva koje su uzele aktivno učešće.

On je pozvao poljoprivrednike i predstavnike sindikata da se uključe "zato što je izborna krađa društveni poraz, a ne samo političko pitanje".

(Beta, 01.18.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »