Selaković: Ne opterećuju me političke funkcije ni da li ću biti predsednik Skupštine

Beta 18.01.2024

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković ocenio je danas da ga ne opterećuje politička funkcija, povodom navoda da je jedan od kandidata za predsednika Skupštine Srbije.

On je na televiziji Hepi naveo da opozicija ne može da očekuje vlast izlazeći pred građane mržnjom i rušilačkim namerama.

"Veliki svetski i evropski lideri poštuju našeg predsednika (Aleksandra) Vučića i politiku koju on vodi. Problem onih koji se bune protiv izbornih rezulatata je što dok su oni bili na vlasti sa njima niko nije razgovarao na takav način, njima se samo naređivalo. Borba za nezavisnu i suverenu Srbiju ne sme da stane nikada", poručio je Selaković.

Povodom nesreće u pogonu fabrike "Trajal" u Kruševcu u kojoj je poginuo 18-godišnji mladić, Selaković je naveo da je cilj Srbije nulta tolerancija za povrede na radu sa smrtnim ishodom.

"Prošle godine u Srbiji je zabeleženo 25 odsto manje povreda na radu sa smrtnim ishodom. Inspektori za rad deluju i preventivno, a ne samo kada se nešto dogodi", rekao je Selaković.

On se osvrnuo na probleme lečenja dece sa retkim bolestima i naveo da je za te svrhe prošle i ove godine izdvojeno po sedam milijardi i 200 miliona dinara iz budžeta Srbije.

"Iznos sredstava koje izdvaja Srbija za decu obolelu od retkih bolesti uvećao se 55 puta. Uskoro će uslediti i nova odluka Vlade o maksimalnom iznosu sredstava subvencija države za kupovanje nekretnina, a od 1. januara ove godine dodatak za prvo dete iznosi 371.000 dinara", rekao je Selaković.

(Beta, 01.18.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »