Evropski parlament o izborima u Srbiji: Većina govornika pozvala srpske vlasti da ispitaju sve navode o neregularnostima (VIDEO)

Insajder 18.01.2024
Evropski parlament o izborima u Srbiji: Većina govornika pozvala srpske vlasti da ispitaju sve navode o neregularnostima…

Decembarski izbori u Srbiji i situacija u zemlji posle izbora, bili su jedna od tema i u Evropskom parlamentu. Većina govornika pozvala je srpske vlasti i institucije da ispitaju sve navode o neregularnostima; retki su bili oni koji su kritikovali Evropski parlament i Evropsku uniju, uz ocenu da se Srbiji čini nepravda. Rezolucija nije doneta, jer još nije završen konačni izveštaj posmatračke misije OEBS-a.

Odjeci decembarskih izbora i prijavljenih neregularnosti stigli su do Strazbura. Evroparlamentarci su raspravljali o vladavini prava i ćutanju srpskih institucija na brojne pritužbe o zloupotrebama. Prvi poziv da institucije reaguju, stigao je od evropskog komesara za pravosuđe. 'Očekujemo da institucije istraže sve kredibilne izveštaje o neregularnostima, i to na transparentan način. To uključuje i navode o neregularnostima na lokalnim izborima u Beogradu.

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »