Veselinović (ZLF): Ne verujem da će institucije uraditi svoj posao u slučaju izborne krađe

Beta 20.01.2024

Funkcioner Zeleno-levog fronta (ZLF) Dobrica Veselinović izjavio je večeras da ne veruje da će institucije uraditi svoj posao u slučaju izborne krađe i ocenio je da je politička kriza u Srbiji danas velika, te da je neophodna međunarodna istraga i popravljanje svih nepravilnosti, pa tek onda ponavljanje izbora."Politička kriza u kojoj se mi danas nalazimo, toliko je velika da nema reči o ponavljanju izbora tek tako, već ima reči samo o jednoj međunarodnoj istrazi, medijaciji, popravljanju svih stvari koje smo uočili, pa tek onda o izlasku na neke poštene i slobodne izbore", rekao je Veselinović za televiziju Nova S.

Kako je prenala Nova.rs, Veselinović je rekao da nije veliki optimista da će u slučaju izborne krađe institucije uraditi "ono što pravo nalaže, a to je da se ne priznaju ovi rezultati izbora i da se sve vrati na početak".

"Onaj broj nepravilnosti koji je uočen i dokazan govori dovoljno da ovo nisu bili fer i demokratski izbori. Ljudi su glasanjem rekli šta žele, a Srpska napredna stranke je krađom kazala u kom pravcu želi da ova zemlja ide", kazao je on.

Veselinović je rekao da nije tačno da "Evropa podržava Vučića", i podsetio je na nedavnu sednicu Evropskog parlamenta, na kojoj su se čule, kako je naveo, vrlo snažne reči i vrlo jasni dokazi o tome da su izbori u Srbiji bili puni nepravilnosti i da nisu bili demokratski.

"U Briselu ćemo imati niz sastanaka sa ciljem da se taj pritisak poveća i da se dođe do međunarodne istrage i medijacije… Mislim da je to jedino rešenje i da je za SNS zdravo da prihvati da je uhvaćen u krađi i da prihvati međunarodnu istragu i da onda na poštenim izborima pokaže koliko vredi", poručio je Veselinović.

(Beta, 01.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »