Demostat: Predstavljanje plana 'Srbija 2027' prilika Vučiću da nastavi izbornu kampanju

Beta 23.01.2024

Predstavljanje plana "Srbija 2027 - Skok u budućnost" bila je idealna prilika za predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi izbornu kampanju koja je formalno, ali ne i suštinski, završena polovinom decembra, ocenio je danas portal Demostat.

"Navođenje ambicioznih državnih projekata i planova ličilo je na miting podrške predsedniku koga su prisutni u sali pozdravili aplauzom. Istovremeno, Vučićev vešto izvedeni performans bio je pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa aktuelne političke krize u Srbiji, koja je nastala nakon glasanja 17. decembra, obeleženog brojnim neregularnostima", navodi u redakcijskom komentaru.

Podseća se i da je Vučić tokom minule kampanje za parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu bio "zaštitno lice" Srpske napredne stranke (SNS), s čijeg čela se zvanično povukao i prepustio kormilo Milošu Vučeviću, i ocenjuje se da "obelodanjivanje planova koji bi trebalo da budu sprovedeni u delo u naredne tri godine, pokazuje da će on voditi glavnu reč i u kampanji naprednjaka za izbore koji će (naproleće) biti u 44 opština u Srbiji".

Demostat procenjuje da će predsednik Srbije u naredna tri meseca obilaziti mesta u Srbiji gde se izlazi na birališta, poput Niša i Novog Sada, odnosno da neće propustiti priliku da detaljno "na terenu" govori o onome što je najavljeno u programu "Skok u budućnost".

"Na taj način nastaviće se funkcionerska kampanja koja je svakodnevno uočavana i pred decembarsko glasanje, što uključuje i zloupotrebu javnih resursa", navodi Istraživačko-izdavački centar i medijsko-sociološki portal Demostat.

(Beta, 01.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »