Oliver nam otkriva dve strane medalje u Tirolu: Srbi često rade ova dva posla, plata 1.800 evra, ski pas 150, imaju obrok i smeštaj, a kakva su im prava?

Blic 23.01.2024
Oliver nam otkriva dve strane medalje u Tirolu: Srbi često rade ova dva posla, plata 1.800 evra, ski pas 150, imaju obrok i…

Srpkinja i Srbin su visokorangirani kandidati na izborima za Radničku komoru austrijske pokrajine Tirol, a to bi moglo da utiče na sudbinu čak četiri miliona ljudi. Oliver Ranisavljević je na 10. mestu liste FSG. On je ujedno i predsednik Zajednice Srba, a više od 10 godina bori za prava zaposlenih i radnika. U razgovoru za "Blic Biznis" otkriva kako žive naši radnici tamo, kakva su im prava, ali i da li ski sezona tamo jeftinija.

"Zaposleni i radnici srpskog porekla su izuzetno cenjeni u Tirolu, kao i u celoj Austriji. Međutim, većina našeg naroda čini radničku klasu. S toga je od suštinskog značaja da imamo snažan glas u Radničkoj komori i sindikatu kako bismo najbolje zastupali interese naše zajednice, rekao nam je u razgovoru Ranisavljević. Kandidat ste na važnim izborima za Radničku komoru, šta smatrate svojim najvećim prednostima odnosno koje ideje biste implementirali kao pobednik?

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »