Crna udovica završila tragično: Žena koja je ubila sve svoje muževe upucana na ulici nakon odležane zatvorske kazne (foto)

Blic 29.01.2024
Crna udovica završila tragično: Žena koja je ubila sve svoje muževe upucana na ulici nakon odležane zatvorske kazne (foto)

"Kraljica kokaina", "Kuma" i "crna udovica" sve su nazivi za jednu od najsurovijih i najokrutnijih žena - Griseldu Blanko - koja je 70-ih godina prošlog veka u Kolumbiji i Majamiju držala proizvodnju kokaina u svojim rukama. Blanko je ubijala ljude „samo zato što joj se nije dopadalo kako je gledaju", a bila je nemilosrdni kriminalni mozak. O ovoj ozloglašenoj 'Kraljici droge' ili 'Kumi kokaina' kako su je zvali, sada je snimljena serija sa Sofijom Vergarom u glavnoj ulozi.

"Jedini čovek kog sam se plašio u životu bila je žena po imenu Griselda Blanko", ovako je Pablo Eskobar, jedan od najozloglašenijih kriminalaca u istoriji, navodno govorio o ženi koja je napravila najunosniji kartel u istoriji. Blanko je ubijala ljude „samo zato što joj se nije dopadalo kako je gledaju", a bila je nemilosrdni kriminalni mozak. Rođena je u Kolumbiji 1943, a već od jedanaeste godine bila je umešana u zločine - upucala je bogatog dečaka kog je otela,

Kokain »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »