Vladeta Janković: U Srbiji država nema službu bezbednosti, već ta služba ima državu

Beta 06.02.2024

Univerzitetski profesor u penziji Vladeta Janković rekao je danas da u Srbiji država nema službu bezbednosti, već da ona ima državu.

Janković je gostujući na televiziji N1 istakao da se to videlo i na izborima u decembru.

On je dodao da je u Srbiji "celokupna vlast u rukama jednog čoveka, Aleksandra Vučića, koji kontroliše i službe bezbednosti".

"Ono što mi hoćemo je da vlast bude podeljena na sudsku, izvršnu i zakonodavnu, kako je u demokratiji", naglasio je Janković.

On je ocenio da Srbija nema ni pravosuđe. "Kad bi ga imala izbori ne bi bili nepošteni. Funkcionisali bi kako tako", podvukao je Jankvić.

Rekao je da bi "i tada možda pobeđivala Srpska napredna stranka (SNS), ali bi tada bili načisto da ih je dobila na pošten način", u šta, kako je naglasio "čisto sumnja".

Janković je ocenio i da se vlast preračunala kada je puštanje informacije o oslobađajućoj presudi osumnjičenim za ubistvo Slavka Ćuruvije u pitanju.

"Oni se retko preračunaju, gotovo nikad, jer imaju ozbiljan štab, ali, čini mi se da su se sada preračunali. Ta odluka u fioci stoji deset meseci i sad su je pustili i ona je odjeknula kao bomba i povredila je ljude", rekao je Jankvović.

On je zaključio i da je posle ovih izbora Srbiji mnogo pao kredibilitet u svetu, ali da "Vučić bednim koprcanjen to pokušava da sakrije od domaće javnosti".

(Beta, 02.06.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »