"I Srbi sebe nazivaju gedžama, pa kad im neko kažu da su gedžovani, uvrede se": Sociolog za Blic TV o sramnoj izjavi Nestorovića: Udruženja Roma ove reči ocenila kao nepoštovanje (video)

Blic 07.02.2024
"I Srbi sebe nazivaju gedžama, pa kad im neko kažu da su gedžovani, uvrede se": Sociolog za Blic TV o sramnoj izjavi…

Ako se po jutru dan poznaje - jučerašnji, prvi radni dan novog skupštinskog saziva - najavljuje burnu parlamentarnu sezonu. U 45 minuta videli smo sve - rat transparentima, zviždanje, galamu, polaganje zakletve i u sali i u holu. Sednicu ćemo pamtiti i po tome što je tog dana prvi put u Skupštinu kao poslanik ušao i Branimir Nestorović. Sam se potrudio da zapamtimo - hteo je da uvredi opoziciju, a uvredio je celu jednu nacionalnu zajednicu - romsku. Danas pljušte saopštenja i osude, traže se izvinjenja.

Promišljen ili ne, komentar, koji je u svom, već prepoznatljivom maniru, Branislav Nestorović, uputio delu opozicije, direktno je uvredio romsku nacionalnu manjinu u Srbiji. Težina izrečenog u tom je veća, što se sve desilo na konstitutivnoj sednici skupštine. Narodni poslanik, na ovaj način, ocenjuju udruženja Roma, pokazao je pre svega nepoštovanje. - Izjava doktora Nestorovića je skandalozna i zabrinjavajuća. Skandalozna je jer je položio zakletvu gde kaže da će

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »