Štimac: Verujem da će izbori u Beogradu biti ponovljeni

Beta 14.02.2024

Kandidat za odbornika Skupštine Beograda ispred koalicije "Nada" Vladimir Štimac ocenio je danas da će konstitutivna sednica Skupštine Beograda biti veoma napeta, ali da smatra da će izbori u Beogradu biti ponovljeni.

On je za televiziju N1 rekao da podržava odluku kandidata sa liste "Srbija protiv nasilja" Vladimira Obradovića i Dobrice Veselinovića da odbiju poziv na konsultacije za sednicu, koja je zakazana za 19. februar.

Kako je rekao, poziv predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića odbornici koalicije "Nada" nisu dobili, jer su odmah na početku odbili bilo kakve razgovore sa njim.

Štimac je izjavio i da se nada da neće doći do formiranja gradske skupštine, kao i da će na predstojećoj sednici "pasti maske" i da će se videti "ko je ko i šta je šta".

Rekao je i da se nada novim izborima i da cela opozicija ne bi trebalo da izađe na opštinske i beogradske izbore, ako ne budu spojeni i pod uslovima da se prečisti birački spisak, oslobode mediji i da tužilaštvo i policija rade svoj posao.

Na izbore ne treba izlaziti, dodao je on, dok se ne dogovori pod kojim uslovima će biti održani.

(Beta, 02.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »