Portparolka Navaljnog potvrdila njegovu smrt, njegov tim traži da se telo preda porodici

Beta 17.02.2024

Portparolka ruskog opozicinara Alekseja Navaljnog je danas potvrdila njegovu smrt i rekla da njegov tim traži da telo bude odmah predato porodici.

"Umro je u 14.17 sati 16. februara po dokumentu predatom njegovoj majci Ljudmili", rekla je portparoka Kira Jarmiš, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Zatvorska služba saopštila je u petak da je Aleksej Navaljni umro u arktičkom zatvoru gde je izdržavao 19-godišnju kaznu.

Dodala je da zaposleni u kaznenoj koloniji gde je držan Navaljnji, glavni protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da je njegovo telo preneto u obližnji grad Salekhard i da se sprovodi istraga. Tim Navaljnog javio je nešto kasnije da telo opoziciionara nije u gradu Salekhardu gde su zatvorske vlasti rekele da se nalazi i gde su poslale njegovu majku. "Aleksejev advokat i njegova majka stigli su u mrtvačnicu u Salekhardu. Ona je bila zatvorena, iako su u zatvorskoj koloniji dali uveravanja da ona radi i da se tu nalazi telo Navaljnog", napisala je portparolka opozicionara Kira Jarmiš na mreži X, prenosi agencija Frans pres. Ona je dodala da je advokat pozvao broj telefona napisan na vratima mrtvačnice a oni koji su odgovorili su rekli da je on sedmi koji je danas pozvao taj broj i da telo Navaljnog nije u mrtvačnici.

(Beta, 02.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »