Naslovne strane za subotu, 24. februar 2024. godine

Beta 24.02.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 24. februar, pišu o drugoj godišnjici ruskog napada na Ukrajinu, o dešavanjima u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je kod osmaka pronađen noć, o zahtevima za nove izbore u glavnom gradu i o drugim temama.

ALO - "Srbija će izgledati moćno 2027" - o najavama ministra finansija Siniše Malog. List piše o ubistvu srpskog državljanina u Beču i sumnjama austrijske policije da je reč o mafijaškom obračunu.

BLIC - List donosi tekst o drugoj godišnjici ruske agresije na Ukrajinu: "2024. prelomna za ishod rata". "Kod osmaka pronađen nož", list piše o incidentu u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

VEČERNJE NOVOSTI - "'Ribnikar' pretrnuo zbog noža kod đaka", o situaciji koja se desila u beogradskoj školi. List prenosi izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom novih školskih pravila: "Razmislite o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike".

DANAS - Intervju sa ambasadorom Ukrajine Volodimirom Tolkačem povodom druge godišnjice od ruskog napada na tu zemlju "Ukrajinci neće prekinuti borbu, za nas je ovo rat za opstanak". Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović kazao je "SNS bi nove izbore kako bi krađu gurnuo pod tepih".

INFORMER - List piše o dešavanjima u školi "Vladislav Ribnikar" u tekstu "Sprečeno novo krvoproliće". "Otvoren rat bivših kolega" o neslaganjima u pokretu "Mi - glas iz naroda" i navodima da će jedan od članova Dragan Stojanović tužiti Branimira Nestorovića.

KURIR - "Tri struje i dve opcije do izbora u Beogradu" o raspadu pokreta Branimira Nestorovića i izvesnosti novih beogradskih izbora. O poteškoćama koje imaju Srbi sa KiM zbog odluke da se platni promet vrši u evrima "Deca u invalidskim kolicima ostala bez novca zbog Kurtijeve samovolje."

NOVA - Funkcioner Stranke slobode i pravde Borko Stefanović o putu predstavnika opozicije u Brisel i Pariz "Zabrana istrage EU bila bi znak raspada režima". Uoči objaviljavanja izveštaja ODIHR o nepravilnostima na decembarskim izborima u Srbiji "Vlast se plaši dolaska stranih eksperata zbog krađe izbora". O obeležavanju dve godine od početka ruskog napada: "Ukrajina se brani 730 dana".

POLITIKA - "Zabrana dinara zatvara krug represije na KiM", list piše o problemima koje je izazvala odluka vlasti u Prištini da obustavi platni promet sa Srbijom. "Godišnjica koju niko ne slavi", o dve godine od ruskog napada na Ukrajinu. Intervju sa ministrom za ravnomerni regionalni razvoj Edinom Đerlekom "Uspeh Leskovca putokaz kako da smanjimo razlike".

SRPSKI TELEGRAF - "Ruska invazija u zamahu", piše list o situaciji u Ukrajini. "U rancu dečaka u 'Ribnikaru' nađen nož" o incidentu u beogradskoj osnovnoj školi.

(Beta, 02.24.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »