Fotografija neobičnog stvorenja iz Australije kruži internetom: Ima zelenu "kosu", a može da diše kroz zadnjicu 72 sata (foto)

Kurir 26.02.2024
Fotografija neobičnog stvorenja iz Australije kruži internetom: Ima zelenu "kosu", a može da diše kroz zadnjicu 72 sata…

Kornjača reke Mari jedno je od najneobičnijih stvorenja koja žive u vodama Australije i poznata je po tome što može da diše kroz zadnji deo svog tela čitava 72 sata! Ova kornjača prilagodila se životu pod vodom nakon što se odvojila od svih ostalih živih loza kornjača pre više od 18 miliona godina.

Neobična kornjača iz reke Mari u Kvinslendu (Australija), uglavnom se hrani vodenim biljkama, a na njenom jelovniku ponekad su i semenke, voće i larve insekata. 💁‍♂️Introducing the Mary River Turtle🐢This species of Australian turtle is unique for two reasons. Firstly, it breathes through its bottom! 💨 And secondly, it has what resembles a green mohawk on its head! This is because the turtle grows strands of algae on its body. pic.twitter.com/NYcahDCluG — WWF (@WWF)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »