Robert je heroj Srbije: Hrabri mašinovođa iz Subotice za 9 sekundi spasio 50 života: "Sve mi se okrenulo pred očima. Svesni ste da ćete nastradati, samo ne znate u kolikoj meri"

Blic 28.02.2024
Robert je heroj Srbije: Hrabri mašinovođa iz Subotice za 9 sekundi spasio 50 života: "Sve mi se okrenulo pred očima. Svesni…

Šta sve možete da uradite za devet sekundi? Da spasete 50 života?! Samo toliko vremena imao je mašinovođa Robert Ostrogonac, iz Subotice, kada je na pruzi između Ratkova i Odžaka video teretni voz koji stoji, da spase svoj i živote putnika.

I uspeo je. Iako je saobraćajna nezgoda, koja se dogodila 17. novembra prošle godine, bila ogromna jer je pun putnički voz, kojim je upravljao, udario u teretni koji je stajao na koloseku, niko od putnika nije nastradao. Iako i sam teže povređen, Ostrogonac je svojom pribranošću sprečio da ova nesreća ima tragične posledice. - Bio je petak, radni dan kao i svaki drugi, na koji odete sa planovima, uobičajenim mislima... Krenuli smo iz Novog Sada, sve je bilo u redu.

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »