Parović (NSP): Skaj prepiska o vezama Šarića sa vrhom države mora biti prioritetno političko pitanje

Beta 06.03.2024

U Crnoj Gori vlast hapsi i procesuira moćne ljude čija su se imena pojavila na spisima preko Skaj aplikacije koje su dostavljale evropske policije, iz razloga što je tamošnja javnost nametnula takvu prepisku kao vrlo važno političko pitanje, a to bi "trebala da uradi i opozicija u Srbiji", izjavio je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović.

"Shodno tome i kod nas ovo pitanje mora postati jedno od prioritetnih i svako ko pretenduje da sebe naziva opozicijom mora na tome da inistira. Кada ovaj režim bude oboren jedna od prvih stvari koje će biti istražene i sudski rešene je to ko je u Skaj prepiskama kriminalaca bio 'veliki šef Oskar', kao i to ko su Andrej i Nikola P", ukazao je danas Parović u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je srpska javnost "ostala zgrožena kada je prvi put sučena sa prepiskama koje su kriminalci iz naše države i regiona vodili preko Skaj aplikacije".

"Tada je lično (predsednik Srbije) Aleksanar Vučić na svim nacionalnim televizijama pokazivao slike i prepiske koje je naša država dobila od Francuske, a u cilju razbijanja i hapšenja članova klana Veljka Belivuka", naveo je Parović.

Dodao je da bi i u slučaju Skaj prepiske u vezi sa kriminalnom grupom Darka Šarića, koje je juče objavila nevladina organizacija KRIK, kao i o njihovim vezama sa vrhom države i bezbednosne službe, trebalo isto tako postupiti.

NVO Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je juče da su krivičom prijavom koju je srpska policija 15. aprila 2022. podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal bili obuhvaćeni i bivši ministar policije Nebojša Stefanović i jedan od čelnih ljudi BIA-a Marko Parezanović, zbog njihove navodne povezanosti sa kriminalnom grupom Darka Šarića.

(Beta, 03.06.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »