Gojković: Solidarnost među ženama jedini odgovor za dostizanje potpune ravnopravnosti

Beta 07.03.2024

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost, ministarka kulture Maja Gojković, izjavila je danas da je jedini odgovor za dostizanje potpune ravnopravnosti sa muškim polom - solidarnost među ženama.

Ona je na skupu "Kultura je ženskog roda" povodom Međunarodnog dana žena navela da je važno da žene budu "malo više zajedno", na istoj strani, jer bi se tada njihov glas više i bolje čuo, prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

"Univerzalna poruka je da moramo da shvatimo da je za dostizanje potpune ravnopravnosti sa muškim polom jedini odgovor solidarnost među ženama. Kada budemo jedna drugoj davale apsolutnu podršku, onda ćemo imati taj veliki uspeh kome težimo", rekla je Gojković.

Podsetila je da je prošle godine na istom skupu rekla da će Srbija dobiti Ženski muzej i dodala da je završena projektno-tehnička dokumentacija i da će radovi na njemu uskoro početi, kao i da bi mogao da bude završen za godinu ili dve.

Gojković je na skupu u Etnografskom muzeju, koji je okupio direktorke ustanova kulture, umetnice, predstavnice civilnog sektora u cilju razgovora o položaju žena u oblasti kulture, kao i u drugim segmentima društva, rekla da žene čine više od 60 odsto zaposlenih u ustanovama kulture čiji je osnivač Srbija ili Pokrajina, dok u manjim, lokalnim sredinama, taj broj i veći.

(Beta, 03.07.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »