Sagorevanje nikad nije dobro: Niko ne voli zagoreli tost, niti ugljenisanu kobasicu s roštilja, i sve to i može da se prevaziđe, ali kako da ne pregorite na poslu?

Blic 13.03.2024
Sagorevanje nikad nije dobro: Niko ne voli zagoreli tost, niti ugljenisanu kobasicu s roštilja, i sve to i može da se…

Sagorevanje nikada nije dobro kada je ukus u pitanju. Niko ne voli pregoreli tost, niti ugljenisanu kobasicu s roštilja, ali to se i lako rešava. Izvadite novi tost i ubacite u toster, novu kobasicu bacite na roštilj i vodite računa da ne pregore opet. Ali šta kada duša pregori jer ne možete da se odbranite od hroničih problema raznih vrsta na poslu? Novu dušu teško da možete da nabavite tek tako.

U poslednje vreme se više nego ikada govori o famoznom burnout sindromu ili sindromu sagorevanja na radu. Reč je o dugotrajnom odgovoru na hronične emocionalne i međuljudske izazivače stresa na radnom mestu, koji nastaje kao posledica neusaglašenih odnosa između zaposlenih ljudi, s jedne strane, i radne sredine, s druge strane. Simptomi sindroma sagorevanja na poslu su emocionalna iscrpljenost, otuđenje i umanjeno samovrednovanje. Sve ono što je za jednu osobu

Blic »

Najnovije vesti »