Stefanović (SSP): Mnogo smo radili sa EU, promenio se pogled na Vučićevu vlast

Beta 14.03.2024

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je opozicija mnogo radila sa Evropskom unijom i da je to dovelo do toga da se promeni pogled na vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"On je postao rođak koga niko neće na slavi. Ne mogu se krasti izbori bez posledica. Vlast želi da napravi nove Lazarevčane, da dovede neke nove ljude da glasaju. Nema izbora ako izbori nisu slobodni", rekao je Stefanović u razgovoru sa stanovnicima Lazarevca, a prenela SSP u saopštenju.

On se osvrnuo i na stanje u preduzeću Rudarski basen "Kolubara", koje se nalazi u toj beogradskoj opštini, uz ocenu da ne postoji razlog za "privremeno-povremene" poslove, već da bi svi trebalo da budu zaposleni za stalno.

Potpredsednik SSP Dušan Nikezić ocenio je da bez "Kolubare" nema "Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i da se kolaps u EPS-u desio "upravo zbog nestručnog i koruptivnog rukovođenja u 'Kolubari'".

Prema njegovim rečima, "Kolubara" i "EPS" su "slika i prilika" aktuelne vlasti, jer se u primeru tih preduzeća vidi sve, od "nesposobnog partijskog rukovodstva, isisavanja para koruptivnim poslovima, stranačkog zapošljavanja", do brojnih drugih problema.

"Zato i promene moraju da krenu iz 'Kolubare' i 'EPS-a'. Neophodno da se imenuje profesionalno rukovodstvo, uloži u proizvodnju domaćeg uglja i zamenu dotrajalih trafo stanica, ali i da se ukine akciza na struju i smanje cene za građane i domaću privredu", ocenio je Nikezić.

(Beta, 03.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »