Prvi putnici iz Švajcarske bez viza ušli u Kinu

Beta 18.03.2024

Zahvaljujući bezviznom režimu troje švajvcarskih državljana stigli su 14. Marta u jugozapadnu kinesku provinciju Junan preko luke Mohan, piše Sinhua.

To je prva grupa putnika iz jedne od šest evropskih zemalja (Švajcarska, Irska, Mađarska, Austrija, Belgija i Luksemburg) koje imaju bezvizni režim sa Kinom.

"Ulazak i prolazak kroz carinu je veoma brz i ugodan i mislim da ću ponovo doći u Kinu ", rekao je Kamber Đan Tomas, 25, putnik iz Švajcarske.

U skladu sa bezviznim režimom koji je na snazi od 14. marta do 30. novembra ove godine, građanima sa običnim pasošima iz šest evropskih zemalja dozvoljeno je da borave u Kini radi posla, turističkog razgledanja, posete porodicama i prijateljima, kao i tranzita ne duže od 15 dana.

U četvrtak, 14. marta je u grad Šangaj u istočnoj Kini takođe ušlo 67 putnika iz šest evropskih zemalja preko međunarodnog aerodroma Pudong u Šangaju, podacin su s graničnog prelaza na aerodromu.

Primena ove politike dodatno svedoči o povećanju broja zemalja s kojima Kina ima bezvizni režim, nakon što je 1. marta stupio na snagu uzajamni sporazum Kine i Tajlanda o bezviznom režimu.

(Beta, 03.18.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »