Понош: Нисмо разговарали о заједничком кандидату за градоначелника Београда

Бета 18.03.2024

Председник Србија центра (Срце) Здравко Понош изјавио је да је данас да опозиција има више кандидата за градоначелника на новим локалним изборима у Београду, и да се још није разговарало о томе ко би био заједнички кандидат.

Понош је за телевизију Н1 рекао и да опозиција неће учествовати на новим локалним изборима у Београду, чије се расписивање очекује, ако не буду промењени избори услови, односно примењене препоруке ОДИХР.

Поводом најаве председника Србије Александра Вучића да ће бити дозвољен увид у бирачки списак пре наредних избора, Понош је рекао да је у питању "манипулација", намењена пре свега за људе у иностранству "који му дају неку врсту подршке".

"Они нешто крију, то знају и они, и ми, и цео свет. Никад у овој држави неће бити нормалних избора док је Вучић на власти и СНС", рекао је Понош, који је истакао потребу да се "упристоји изборни амбијент у Србији".

О наставку конститутивне седнице Скупштине Србије Понош је рекао да је виђен "стандардан СНС шоу", да опозиција у таквом скупштинском амбијенту "неће имати прилику да наметне неки свој став", као и да опозицоним посланицима од деловања у Народној скупштини остаје само да их "грађани Србије коначно чују".

Понош је казао и да су представници опозиције носили фигуре "Оскара" у парламенту да би подсетили на једину аферу коју, према његовим речима Вучић није коментарисао, а то је помињање "свемогућег функционера" са кодним именом "Оскар" кога су у пресретнутој Скај комуникацији именовали чланови криминалне групе Дарка Шарића, а које је недавно објавила невладина организација КРИК.

Говорећи о уступању зграда Генералштаба у Београду на бесплатно коришћење америчким компанијама које су у власништву Џареда Кушнера, зета бившег америчког председника Доналда Трампа, Понош је рекао да Вучић тиме "инвестира у своју политичку будућност, тако што продаје 'породични накит'".

(Бета, 03.18.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »