Zdrava Srbija osnovala odbor u Petrovcu na Mlavi

Beta 18.03.2024

Parlamentarna stranka Zdrava Srbija saopštila je danas da je osnovala opštinski odbor u Petrovcu na Mlavi, kao i da je za predsednika tog odbora izabran Slobodan Kovačević.

On je, kako je prenela stranka u saopštenju, najavio da će se taj odbor prvenstveno zalagati za istisku decentralizaciju i stvaranje uslova za povoljniju demografsku sliku te i okolnih opština.

"Homolje i čitav Braničevski okrug poznati su po velikom broju građana koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu i upravo u tome vidimo potencijal za razvoj naše opštine. Postoji veliki broj ljudi ovog kraja koji bi bili spremni da ulože u razvoj svog zavičaja i samo je potrebno ponuditi im dobre programe", kazao je Kovačević.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i predsednik Izvršnog odbora Arsen Đurić članovima opštinskog odbora su preneli iskustva sa Zlatibora i izrazili nadu da ulaganja u poljoprivredu i turizam Petrovca na Mlavi upravo mogu dovesti do toga da se veći broj mladih odluči da ostane u toj opštini, kao i da se neki iz "rasejanja vrate u svoj rodni kraj".

(Beta, 03.18.2024)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »