U skupštini rasprava Jovanova i Tepić, kome je krivo što nije ministar

Beta 19.03.2024

Skupštine Srbije na današnjoj sednici nastavili su da vode raspravu punu uvreda i optužbi, a iako  je na dnevnom redu  predlog za izbor predsednika parlamente, više je reči bilo o tome ko sa kim sedi i kome je krivo što neće biti ministar.

Najviše puta obratio se poslanik SNS-a Milenko Jovanov koji kao predlagač ima pravo da dobije reč kad je zatraži i da govori koliko hoće.

Jovanov je rekao da nema dokaza o krađi izbora, da o tome ne govori niko osim opozicije i da izveštaj Crte nije objektivan.

"Crta je objektivna koliko sam i ja objektivan, dakle apsolutno neobjektivna. Ja navijam za stranku kojoj pripadam (SNS) i želim da postigne što bolje rezultate, Raša Nedeljkov navija za Srbiju protiv nasilja", rekao je Jovanov.

On je više puta ponovio da prelazne vlade neće biti ni danas ni sutra niti ikada.

"Možda ministar (unutrašnjih poslova Bratislav) Gašić nema zadovoljavajuću karmu, možda budu podzemne vode, ali vi bez izbora i podrške naroda nećete upravljati ni jednim ministarstvom, čaki ni bez portfelja, a to što se Marinika Tepić približila klupi gde sede ministri, da zna da neće sesti skoro u te klupe", rekao je Jovanov.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je da pripadnici MUP-a koji u sali sprečavaju narodne poslanike da se kreću, izađu iz sale i ukazala predsedavajućem Stojanu Radenoviću da je on zadužen za red u sali.

"Ako niste u stanju da vodite sednicu neka vas zameni sledeći najstariji poslanik, nemojte u vašim godinama i sa vašom karijerom da dozvolite da vas ovakvi zloupotrebe", pitala je Tepić.

Ona je rekla da joj je jasno da je Jovanov na granici frustracije zato što su ga "ostavili u Skupštini" i neće biti ministar.

"Nema ministarstva, ostavili su Te sa (Radoslav Milojčić) Kenom. Pa do juče je bio 'Hajnekena', sedeli smo zajedno, bio je dobar poslanik DS-a, a vi ste ponavljali da je propio milione u Smederevskoj Palanci. U sad ste spali na to društvo", rekla je Tepić.

Replicirao je odnedavno član SNS Milojičić Kena rekavši da građani ocenjuju ko je bio kakav poslanik i da nije više želeo da bude na istoj strani sa Marinikom Tepić.

Jovanov je odgovorio da ne bi prihvatio mesto ministra ni da su mu nudili, jer ima porodične obaveze u Kikindi.

(Beta, 03.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »