Subotičanka jedina žena u Srbiji koja pravi ovo piće Sve je krenulo od rakije Tijana je napustila siguran posao, a danas se za njene proizvode svi otimaju (foto)

Dnevnik 19.03.2024  |  Ostalo
Subotičanka jedina žena u Srbiji koja pravi ovo piće Sve je krenulo od rakije Tijana je napustila siguran posao, a danas se…

Svake godine, druge subote u junu obeležava se Svetski dan džina. Iako se u početku koristio kao lek, džin je vrlo brzo kroz decenije našao put i primenu kao alkoholno piće i glavni sastojak mnogih koktela. Našao je put i do jedne Subotičanke, Tijane Faćol.

Preduzetnica iz Subotice i vlasnica destilerije kaže da je njena ideja o proizvodnji džina počela od rakije, koju porodično proizvode već godinama, ali koju ona ne konzumira. U jednom trenutku predložila sam suprugu da pokušamo da napravimo nešto u čemu ću i ja uživati. U isto vreme postala sam svesna sve veće popularnosti džina i malih zanatskih proizvođača u okruženju, prvenstveno u Hrvatskoj i Sloveniji, pa se ideja da napravimo svoj džin nekako činila logičnom.

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »