U Ruskom domu održana konferencija o vojnim, istorijskim i političkim aspektima NATO agresije na SRJ

Beta 21.03.2024

U organizaciji Fondacije "Besmrtni puk Srbija", danas je u Ruskom domu u Beogradu održana konferencija "NATO agresija - 25 godina kasnije" posvećena analizi istorijskih, političkih i vojnih aspekata napada na Saveznu republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Konferenciju su otvorili ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko i počasni predsednik Fondacije "Besmrtni puk Srbija" Nenad Popović koji je uoči 25. godišnjice početka NATO agresije rekao da je Srbija suverena i slobodna zemlja koja se 1999. godine suprotstavila "višestruko jačem neprijatelju koji je želeo ne samo da joj oduzme deo teritorije već da joj slomi duh i da je suštinski pokori".

"Mi se ovih dana sa pijetetom i tugom sećamo hiljada ubijenih srpskih građana, nevine ubijene dece poput male Milice Rakić, koji su stradali od NATO bombi samo zbog toga što su Srbi. Mi ovaj dan stradanja bez straha obeležavamo na inicijativu predsednika Vučića, da se nikada ne zaboravi nepravda i zločin nanet Srbiji, i da se nikada ne zaboravi od kojeg dana je svet ušao u haos bez pravila i principa", rekao je Popović koji je i predsednik Srpske narodne partije.

(Beta, 03.21.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »