Kovačevski na Kongresu SDSM: Odavde kreće pobeda za evropsku budućnost

Beta 23.03.2024

Lider Socjaldemokratskg saveza Makedonije (SDSM) Dimitar Kovačevski izjavio je večeras da će ta stranka i njen predsednički kandidat Stevo Pendarovski pobediti na palamentarnim i predsedničkim izborima.

Bivši premijer Severne Makedonije je to rekao u otvorenom delu večeras završenog 28. Kongresa SDSM na kojem su utvrđene izborne liste za svih šest izbornih jednica za predstojeće parlamenetarne izbore, a on će biti nosilac liste u Prvoj izbornoj jedinici (Skoplje).

"Odavde kreće pobeda! Pobeda SDSM-a na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima! Pobeda nade i borba za bolju, evropsku budućnost. SDSM će dobiti poverenje građana za formiranje nove proevropske vlade Makedonije! Stevo Pendarovski će ponovo biti izabran za predsednika države", rekao je Kovačevski (sdsm.org.mk/soopstenija/79204).

Govoreći o posvećenosti SDSM evropskom putu istakao je da će ta stranka "zajedno sa građanima ostvariti san mnogih generacija: da Makedonija bude ravnopravna članica Evropske unije, slobodna i prosperitetna država sa jakom ekonomijom, sa kvalitetnim zdravstvom i obrazovanjem, sa nezavisnim pravosuđem, zemlja koja je pristojno mesto za život za sve".

"Mi u SDSM-u imamo jasnu viziju za budućnost. Zato jasno i glasno kažemo da idemo napred ka Evropi! Nema odustajanja od budućnosti!", istakao je Kovačevski u uvodnom govoru na 28. Kongresu SDSM.

Parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji biće 8. maja, u sredu, zajedno s drugim krugom predsedničkih izbora čiji će prvi krug biti dve sedmice ranije, u sredu, 24. aprila.

(Beta, 03.23.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »