Ruski mediji o napadačima: Nasumično odabrani izvođači koje su propovednici za nekoliko nedelja pretvorili u teroriste (VIDEO)

Insajder 25.03.2024
Ruski mediji o napadačima: Nasumično odabrani izvođači koje su propovednici za nekoliko nedelja pretvorili u teroriste…

Nakon terorističkog napada koji se desio u petak u Krokus siti holu u Podmoskovlju Istražni komitet Rusije saopštio je da je poginulo 137 ljudi, od čega troje dece, dok je broj ranjenih 285. Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je uhapšeno 11 osoba, a da su četvorica od njih bili direktno umešani u napad. Napadači su, kako je rečeno, poreklom iz Tadžikisatana, a prilikom nameravali su da nakon napada pređu granicu ka Ukrajini.

Sud u Moskvi podigao je optužnicu za terorizam protiv četiri osumnjičena za napad na Krokus Siti Hol u Moskvi 22. marta, u kojem je ubijeno najmanje 137 ljudi, a povređeno više od 180. Pritvor do 22. maja je određen Muhamedsobiru Fajzovu, Dalerdžonu Mirzojevu, Saidakramiju Račabalizodiju i Šamsidinu Fariduniju. Ruski Istražni komitet zatražio je hapšenje još trojice optuženih u slučaju terorističkog napada u centru Krokus u Moskvi. 'Primljena su još tri dosijea:

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »