Костреш: Бајатовић спиновима о Војводини покушава да сакрије пљачку

Бета 27.03.2024

Председник Лиге социјалдемократа Војводине - Војвођани Бојан Костреш изјавио је данас да генерални директор компаније "Србијагас" Душан Бајатовић, за кога је навео да је, "најплаћенији грађанин Србије", спиновима о Војводини покушава да сакрије пљачку.

Коментаришући изјаву Бајатовића, дату у интервјуу за РИА Новости, да је НАТО блок фашистички јер је био усмерен "на распарчавање Југославије, а сада имају планове да одвоје Војводину од Србије", Костреш је оценио да су изјаве дате "руским пропагандистичким медијима" веома опасне, и не могу донети ништа добро грађанима Србије.

"Говорити о некаквим плановима за одвајање Војводине је срамотно и само је Бајатовићев спин због фијаска националистичког наратива о одбрани Косова који је довео не само до губитка истог него и додатног урушавања угледа Србије", навео је Костреш.

Подсетио је да је Душан Бајатовић био високи функционер Милошевићевог режима и 1999. године, када се Србија повукла са Косова.

"Он је и тада 'србовао' а туђа деца су се враћала у ковчезима. Капитулацију 1999. године и губитак Косова, Бајатовић и његова дружина данас желе да надоместе шовинистичком 'одбраном' Војводине од некаквог издвајања из Републике Србије", поручио је Костреш.

Оценио је да функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) жели да у Војводини направи ново жариште и тиме "прикрије пљачку Војводине коју спроводи преко својих фирми и своје партије".

(Бета, 03.27.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Свет, најновије вести »