Vučić i ministri čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Beta 30.03.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Vučić je u čestitki poželeo da Uskrs bude "vreme duhovnog preobražaja i prilika za povezivanje sa večnim istinama koje zbližavaju i ujedinjuju ljude".

"Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje", naveo je predsednik a preneo njegov kabinet.

Čestitku je uputio i ministar odbrane Miloš Vučević koji je beogradskom nadbiskupu i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, poželeo da Uskrs donese "mir, sreću, dobro zdravlje".

"Predstojeći praznik uskrsnuća nam pokazuje da smrt nema vlast nad životom. Radujmo se konkretnim znakovima nade, da možemo pobediti sve sukobe i podele i da otvorimo svoja srca prema onima kojima je to najpotrebnije. Želim vam da radost najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, vas i vaše najmilije ispuni toplinom i da Uskrs provedete u miru, ljubavi, sreći i duhovnom blagostanju", naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković poželeo je vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru da taj praznik provedu "u miru i ljubavi sa svojim najbližima".

"Vama koji ovaj praznik, kao simbol novog početka i pobede života nad smrću, obeležavate po gregorijanskom kalendaru, želim pre svega dobro zdravlje i obilje radosti. Nek nam Uskrs osnaži hrišćanske vrline i podstakne na veće razumevanje, toleranciju i solidarnost u ovim vremenima izazova i iskušenja", naveo je Selaković.

Uskrs po gregorijanskom kalendaru čestitali su i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

(Beta, 03.30.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »