Novi DSS: Četiri torte za urednike televizija povodom 'dvogodišnje cenzure'

Beta pre 30 dana

Omladina Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) odnela je danas glavnim urednicima televizija sa nacionalnim frekvencijama četiri torte povodom "dvogodišnje cenzure", odnosno dve godine od kako predsednik te stranke Miloš Jovanović nije gostovao na nekoj od tih televizija.

"Danas se navršava druga godina kako je zabranjen nastup i prisustvo dr Miloša Jovanovića i Novog DSS na komercijalnoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a čiji program Vi, makar formalno, uređujete", navodi se u pismu urednicima tih televizija koje je omladina stranke odnela uz torte.

U pismu, koje je Novi DSS preneo u saopštenju, ocenjeno je da činjenica da dve godine od kada Jovanovića nisu pozvali kao gosta ne znači ignorisanje, već govori da te televizije "protiv njega vode bestidnu kampanju zasnovanu na lažima, ohrabreni nemogućnošću da im direktno odgovori".

"Gazeći i urušavajući sve profesionalne standarde i zakonske normative o obezbeđivanju pluralizma i sučeljavanju različitih stavova u medijskom prostoru, uporno se oglušavate i sprečavate javnosti i Vašim gledaocima obraćanje dr Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS", dodaje se u pismu.

(Beta, 04.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »