Stamatović: Na prvom mestu celovita Srbija, na drugom Republika Srpska

Beta pre 21 dana

Stranka Zdrava Srbija otvorila je danas u beogradskoj opštini Lazarevac svoju kancelariju, a lider te stranke Milan Stamatović ocenio je da se u njenom programu na prvom mestu nalazi Srbija.

U saopštenju se navodi da je Stamatović u Domu kulture u Lazarevcu, nakon otvaranja kancelarije Zdrave Srbije u toj opštini, kazao da se u programu te stranke Srbija nalazi na prvom mestu, celovita, sa Kosovom i Metohijom, a na drugom mestu Republika Srpska, "koje takođe ne možemo da se odreknemo".

"Takođe smo i protiv ulaska u NATO. Mi smo proruska politička partija i zastupamo te interese. Opština Čajetina, u kojoj je Zdrava Srbija na vlasti, je jedina lokalna samouprava koja ima Kancelariju za saradnju sa Rusijom. Pokazali smo da i malo mesto može, ako imate hrabrosti i ideje, da radi u interesu svoje države", rekao je Stamatović.

Stamatović je kazao i da se skoro cela Evropa urotila protiv Srbije i da je njihova dužnost da pomognu.

"Kako možemo da budemo od koristi svojoj državi? Na način da se borimo za njeno očuvanje u trenutku kada nas pritiskaju sa različitih strana, na način da joj makar ne pravimo probleme. Danas nije lako ni predsedniku da otvara te teme i da razgovara o tim važnim temama", ocenio je on.

Potpredsednik Zdrave Srbije i poslanik u Skupštini Srbije Miloljub Albijanić rekao je da Srbiju spolja "niko ne sme da blati".

"Mi smo ti koji želimo dostojanstvenu državu, da u njoj žive normalni ljudi, državu onih koji će napraviti zdravu Srbiju. Na beogradske izbore idemo u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i zajedno ćemo biti u vlasti", dodao je Albijanić.

(Beta, 04.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »