Naslovne strane za petak, 12. april 2024. godine

Beta 12.04.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 12. april 2024, pišu o sastanku vlasti i opozicije koji je završen bez dogovora, o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, o obeležavanju godišnjice ubistva novinara Slavka Ćuruvije i drugim temama.

ALO - O odnosima u opoziciji i različitim stavovima vezanim za bojkot predstojećih beogradskih izbora, list piše pod naslovom "Ko poslednji ode, neka ugasi svetlo".

BLIC - "Rok za dogovor ističe u podne", o pregovorima vlasti i opozicije. "Masovni ruski napad, poleteli čak i NATO avioni", o dešavanjima u Ukrajini.

VEČERNJE NOVOSTI - "Sandžak republika, uz psovanje Srba i turske zastave", o incidentu u Novom Pazaru i tenzijama između Srba i Bošnjaka. List piše o padu kamatnih stopa koji se očekuje u drugoj polovini godine.

DANAS - "Sporan datum gradskih i lokalnih iz izbora", o neuspešnim pregovorima vlasti i opozicije. "U trogodišnjim školama i do 95 odsto funkcionalno nepismenih đaka", o rezultatima PISA testiranja u Srbiji.

INFORMER - List prenosi izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila nakon razgovora vlasti i opozicije: "Bojkot izbora je besmislen". "Zapad nam smešta genocid, ali Srbiju neće pokoriti", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

KURIR - "Opozicija po treći put izbegla dogovor o izborima", piše list. Pod naslovom "Jedinstvo", list piše o sastancima političkog vrha Srbije i Republike Srpske.

NOVA - "Opozicija napustila sastanak, Brnabićeva nudi još jednu sesiju", o neslaganju vlasti i opozicije. List piše o obeležavanju 25 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici: "Nikad neće uspeti da podjarme srpski narod".

SRPSKI TELEGRAF - U tekstu "Odbrana Srbije i Srpske", list piše o sastancima čelnika Srbije i Republike Srpske u Beogradu. "Preti mu tri godine robije", piše list o nekadašnjem pomoćniku ministra pravde Čedomiru Backoviću.

(Beta, 04.12.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »