Biračka mesta na tajnim lokacijama, povećan broj birača, ismevanje izbora: Zbog čega sve glasanje za smenu gradonačelnika na severu Kosova neće uspeti?

Danas pre 14 dana  |  Vojin Radovanović
Biračka mesta na tajnim lokacijama, povećan broj birača, ismevanje izbora: Zbog čega sve glasanje za smenu gradonačelnika…

Izborni proces za smenu gradonačelnika na severu Kosova, koji se sutra održava u četiri opštine, se ismeva i dovodi u nešto što je bez ikakvog smisla, te je pretvoreno u gubljenje vremena i trošenje nova uzalud, kaže za Danas u Severnoj Mitrovici Aleksandar Rapaić, programski direktor Centra za zastupanje demokratske kulture (ACDC).

U četiri opštine na severu Kosova – Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin potok, Leposavić – građani će sutra imati priliku da putem glasanje dovedu do smene gradonačelnika izabranih na prošlogodišnjim lokalnim izborima koje je većinsko srpsko stanovništvu u ovim lokalnim samouprava bojktovalo. U konačnici ovaj proces je trebalo da dovede do, nakon novih izbora raspisanih nakon smene gradonačelnika, do povratka Srba u institucije na severu Kosova, koje su napustili 5.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »