Gradski odbor Novog DSS bojkotuje beogradske izbore: Nema elementarnih uslova za fer glasanje

Beta pre 17 dana

Beogradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) podržao je stav Predsedništva stranke o bojkotu beogradskih izbora raspisanih za 2. jun jer, kako su naveli, ne postoje elementarni uslovi da glasanje bude fer i pošteno, saopšteno je danas. 

Gradski odbor Novog DSS ocenio je da vlast nije pokazala spremnost da ispuni zahteve za sređivanje biračkog spiska i otvaranje medija, i time obezbedi minimum uslova za njihovo održavanje. "Događaj predviđen za 2. jun u Beogradu jednostavno se ne može smatrati izborima.Novi DSS neće učestvovati na nazovi izborima koje je najavila predsednica Skupštine Ana Brnabić, ni na gradskim niti na opštinskim izborima u Beogradu jer ne postoje elementarni uslovi za njihovo fer i pošteno održavanje", saopštila je ta stranka. 

Ocenili su da bi učešće na "nazovi izborima značilo davanje legitimiteta vladajućem režimu i nedemokratskim principima da zloupotrebljavajući institucije i medije prekrajaju izbornu volju građana".

"Za Novi DSS je tako nešto apsolutno neprihvatljivo. Sledeći principijelno svoje stavove i načela, koje baštinimo više od tri decenije, odlučno odbijamo da učestvujemo u ovoj predstavi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i ambasadora SAD Kristofera Hila", saopštila je ta stranka.

(Beta, 04.21.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »