Cilj je da Srbija ima svaki inovativni lek, ulažemo u sve segmente: Prof. dr Sanja Radojević Škodrić na Health up konferenciji

Blic pre 12 dana
Cilj je da Srbija ima svaki inovativni lek, ulažemo u sve segmente: Prof. dr Sanja Radojević Škodrić na Health up…

Najveću regionalnu zdravstvenu konferenciju "Health up", koja se održava danas i sutra na Zlatiboru, otvorila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), koja je tom prilikom podsetila sve učesnika da Srbija ulaže u sve segmente zdravstva, istakla da smo zemlje sa najviše prava na vantelesnu oplodnju (VTO) i poručila da je cilj naše zemlje da ne postoji inovativni lek koji nemamo.

- Ulaže se u sve segmente - u infrastrukturu, rekonstrukciju i kliničkih centara i bolnica, domova zdravlja, grade se i seoske ambulante. Poseban aspekt je na porodilištima, a posebno se ulaže u lekove, u lekove za retke bolesti, u zapošljavanje zdravstvenih radnika njihove plate - rekla je prof. dr Sanja Radojević Škodrić na Health up konferenciji. Najveće ulaganje ove godine je u lekove i iznosi 106 milijardi, što je duplo više u odnosu na period od pre 5 godina.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »