Vučević: Pre tačno godinu dana, Srbija se na Vračaru susrela sa zlom

Beta pre 14 dana

Novoizabrani predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, povodom godišnjice masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u beogradskoj opštini Vračar, da se Srbija pre tačno godinu dana "susrela sa zlom".

"Nepatvoreno, istinsko zlo udarilo je u ono najlepše što naš narod ima, u ono što nam je najvrednije i najsvetije, u našu decu", napisao je Vučević na društvenoj mreži Iks.

Naglasio je da je borba protiv zla večna i neprekidna, da je svi moraju biti svesni svakodnevno i težiti ka tome "da budemo bolji ljudi, da probudimo više dobra u sebi, kako zlo nikada ne bi moglo da nadvlada".

Vučević je dodao da to nije laka borba, već naprotiv najteža, kao i da to nije kratak put, već naprotiv najduži.

"Ali na tom putu ćemo uvek čuvati uspomenu na naše anđele. Na našu Anu, Sofiju, Maru, Bojanu, Angelinu, Emu, Katarinu, Adrianu, na našeg Andriju, na njihovog anđela čuvara čika Dragana. Zauvek ste tu sa nama, u našim srcima. I obećavam vam, nikada vas odatle nećemo pustiti. Neka je večni pokoj dušama vašim", napisao je premijer.

Delegacija nove Vlade Srbije, na čelu sa Vučevićem, ranije danas je odala poštu ubijenim đacima i čuvaru "Ribnikara", polaganjem venaca i paljenjem sveća kod škole u kojoj se desilo to masovno ubistvo.

Učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" K.K. (13) je 3. maja prošle godine hicima iz pištolja ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja i ranio petoro učenika i nastavnicu.

Dan kasnije, tada 20-godišnji Uroš Blažić ubio je iz automatskog oružja devet osoba u selima Dubona i Malo Orašje u blizini Smedereva i Mladenovca.

(Beta, 05.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »