Поповић (ССП): Хитно усвојити стратегију за борбу против зависности од коцкања

Бета пре 26 дана

Посланица Странке слободе и правде (ССП) Мила Поповић затражила је данас хитно усвајање стратегије за борбу против зависности од коцкања која обухвата затварање свих кладионица које се налазе на мање од 200 метара од школа и свих оних које крше закон.

Она је у писаној изјави навела и да том стратегијом треба укинути "шљаштеће" рекламе на објектима кладионица и забранити рекламирање кладионица на дечијим игралиштима, без обзира на то ко их донира.

Додала је да у Београду ради 1.440 кладионица и коцкарница од којих су многе непосредно у близини школа, што је против закона, и упитала премијера Србије Милоша Вучевића да ли ће и новоизабрана Влада наставити да затвара очи и на то "што се уплатна места за клађење отварају једна до другог".

"Тако на Зеленом венцу има пет кладионица у низу, иако је Закон прописао да морају да буду на растојању од најмање 100 метара. Пре 694 дана доставили смо списак оних кладионица у Београду за које смо заједно са грађанима утврдили да крше закон, а министар финансија и новопечени потпредседник Владе Синиша Мали није се удостојио да пошаље инспекцију. Кривична пријава због очигледног несавесног рада директора Управе за игре на срећу, Зорана Гашића, коју смо поднели, одбачена је за само неколико дана", рекла је Поповић.

Зависника од клађења је све више, рекла је она и додала да најмлађи има само седам година.

(Бета, 05.07.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »