Popović (Novi DSS): SNS u trku na 100 metara kreće sa 30 metara prednosti, besmisleno je učestvovati

Beta pre 26 dana

Član Nove Demokratske stranke Srbije prof. dr Aleksandar Popović izjavio je da je "besmisleno trčati trke na 100 metara u kojima jedan takmičar kreće sa 30 metara prednosti", ocenivši da će takvi biti predstojeći lokalni izbori u Beogradu zakazani za 2. jun.

Popović, koji je ranije bio ministar u oblastima nauke i energetike, a u mladosti državni reprezentativac u atletici, rekao je na štandu Novog DSS u centru Beograda da se politički izbori mogu uporediti sa trkom atletičara, saopštila je danas ta stranka.

"Nekada je neki atletičar spremniji, neki manje spreman, neko pokuša sa dopingom pa ga uhvate, ali nikada se ne događa u pravim trkama, i takve trke niko ne trči, da jedan startni blok bude pomeren 30 metara a da su svi ostali na 100 metara od cilja", naveo je Popović.

On je podsetio da ima mnogo primedbi da je na prethodnim gradskim izborima postojao "izborni turizam" i da su građani iz drugih delova Srbije dovođeni u Beograd da bi tu zloupotrebom Zakona o prebivalištu bili prijavljeni i glasali.

"Apsolutno niko iz vladajuće koalicije nije izašao i rekao - ne to nije tačno, to se nije desilo", zaključio je Popović.

(Beta, 05.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »