SSP: GIK Novi Sad potvrdio listu novosadske udružene opozicije

Beta pre 21 dana

Gradska izborna komisija (GIK) potvrdila je listu "Udruženi za slobodni Novi Sad", koja će na lokalne izbore 2. juna izači pod rednim brojem 11, saopštio je novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

Na listi su Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Sbije,  SSP, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar - SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak , Pokret za preokret i pokret "BRAVO" i Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Nosioci liste su Vladimir Vrsajkov i Borislav Novaković, a prvi na listi je Miloš Tubić.

SSP je saopštila i da je "vlast, uplašena od poraza, pokušala na sve moguće načine da spreči opozicionu izbornu listu da se kаndiduje" tražeći 'dlaku u jajetu' u dokumentaciji i maksimalno odugovlačeći njeno proglašenje".

U saopštenju se vlast optuže da je to uradila da bi pre opozicone, "proglasili svoje fantomske izborne liste koje imaju za cilj da razvuku glasove opozicije i ostanu ispod cenzusa".

Pored ovog "nemoralnog čina", ističe se u saopštenju, SNS je organizovao da se čitav grad, svi trotoari i pešački prelazi išvrljaju natpisima 'bojkot 02.06.2024', kako bi građani pomislili da postoji deo opozicije koji poziva na neizlazak na izbore.

"Ništa im to neće pomoći jer će Novosađani glasati za promene, za toleranciju i svoju slobodu, a ne za agresiju, mržnju, netrpeljivost, bahatost i podlosti poput ovih", poručuju iz udružene opozicije.

GIK je od udružene opozicije u subotu uveče zatražila da u roku od 48 sati otkloni uočene nedostatke.

Konstatovao je da nedostaje pismeno ovlašćenje stranke POKS za zaključenje koalicionog sporazuma, kao i da više kandidata nema pravilno popunjene obrasce.

(Beta, 05.13.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »