Krkobabić: Minibus za besplatan prevoz stiže i u Orahovac na KiM

Beta pre 18 dana

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da će minibus za besplatan prevoz dobiti i meštani Orahovca na Kosovu i Metohiji. "Ovoga puta jedno vozilo ide u Orahovac na Kosovu i Metohiji. Tri sela sa 700 stanovnika dobiće neophodni redovan, besplatan prevoz. To je konkretna pomoć našim ljudima u njihovoj, više nego teškoj, svakodnevnici", poručio je Krkobabić. {image2}

On je dodao da je cilj programa Ministarstva za brigu o selu da nijedan deo Srbije, pogotovo rubne i brdsko-planinske oblasti, ne ostanu bez besplatnog prevoza.

"Želimo da građani u selima Srbije imaju redovan, dostupan i ono što je osnovno, besplatan prevoz", rekao je Krkobabić, nakon što je komisija odobrila sredstva za kupovinu još 17 minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

Na konkurs Ministarstva za brigu o selu pristiglo je 35 prijava, a problem prevoza ovoga puta biće rešen za više od 100.000 stanovnika u 264 sela širom Srbije. {image3} Od današnjih dobitnika 14 opština do sada nije imalo ni jedan vid organizovanog prevoza, a dve opštine se nalaze u pograničnom delu zemlje.

Novac za ove namene dobiće i dve opštine u četvrtoj grupi razvijenosti – Ljig i Vlasotince. {image4}

"Nastavljamo sa ovom akcijom, ali nema sumnje da smo do sada, obezbedivši prevoz za oko 1.500 sela, dali značajan doprinos rešavanju pitanja mobilnosti seoskog stanovništva", rekao je predsednik komisije, dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Nebojša Bojović.

Ovo je četvrta godina sprovođenja programa i do sada je 78 gradova i opština u 26 upravnih okruga širom Srbije dobilo minibuseve.

(Beta, 05.13.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »