Rusi razneli Hrvatski lanser raketa kod Harkova: Izviđači otkrili položaj MLRS nadomak šume dron ga pretvorio u buktinju (video)

Kurir 14.05.2024
Rusi razneli Hrvatski lanser raketa kod Harkova: Izviđači otkrili položaj MLRS nadomak šume dron ga pretvorio u buktinju…

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage u nedelju uništile četiri višecevna raketna sistema (MLRS) ukrajinske vojske kod Harkova! Među njima je navodno i jedan RAK-SA-12 MLRS hrvatske proizvodnje. - To je prvi put da su ruske snage uništile hrvatski višecevni raketni sistem ukrajinske vojske - saopštila je Moskva.

Telegram kanal Arhangel Specnaza objavio je snimak na kome se vidi kako dron kamikaza kod sela Lipcu u Harkovskoj oblasti pogađa RAK-SA-12 koji se navodno nalazi na šasiji američkog "hamvija". pic.twitter.com/vEkQojtbs6 — Pluton (@Pluton45873221) May 14, 2024 Hrvatski mediji navode da je Zagreb isporučio Ukrajini sisteme u aprilu. RAK-SA-12 je višecevni raketni sistem sa 12 cevi namijenjen za ostvarivanje iznenadnih i jakih udara na daljinama od 800 do 8500 metara.

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »