Vučić rekao da je stvar Crne Gore kako će se postaviti prema rezoluciji o Srebrenici

Beta pre 16 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru da je stvar Crne Gore kako će se postaviti o pitanju Rezolucije o Srebrenici o kojoj treba da se glasa u Generalnoj skupštini UN i upitao kakav je smisao te rezolucije.

Vučić je u obraćanju novinarima u Kotoru gde prisustvuje samitu lidera Zapadnog Balkana i EU koji se održava u tom gradu to rekao na pitanje šta je poruka crnogorskim zvaniučnicima oko njihovog stava o rezoluciji o Srebrenici.

"Nemam poruku, to je njihova stvar, oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka", rekao je Vučić.

"Ja imam jedno pitanje, na koje niko nema odgovor, a to je - kakav je smisao te rezolucije. Kažu nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je, pošto je individualna krivica već određena presudama? Ne pominje se nijedno ime u samoj rezoluciji. Svako neka donosi svoju odluku, a mi ćemo se ponašati u skladu sa tim u budućnosti", rekao je Vučić.

U Crnoj Gori je najavljeno da će ta država glasati za rezoluciju o Srebrenici koja je na dnevnom redu Generalne skupštine UN 23. maja. Nacrt rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici uvršten je u dnevni red 82. plenarnog sastanka pod tačkom Kultura mira.

(Beta, 05.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »